måndag 17 augusti 2009

Gratis korsordsprogram!

Förra veckan satt jag och skrev febrilt på en lärarhandledning. Jag måste bara säga att korsorsprogrammet som man kan ladda ner helt gratis till sin dator på denna länk, är helt fantastisk!!! Enkelt att använda! Ett för eleverna antagligen roligare sätt att plugga på glosor. Man kan jobba på olika sätt med korsord. Man kan öka svårighetsgraden efter vilket steg man undervisatr på.
1. Man kan helt enkelt bara översätta orden, så ledtrådarna är de svenska orden.
2. Man kan skriva en lite mer komplicerad ledtråd på svenska, så eleverna får tänka lite.
3. Man kan göra böja-verb-korsord, eleverna ska sätta in rätt verbform.
4. Man kan göra lite mer komplicerade korsord med ledtrådar på det språk eleverna tränar på.

Det är så lätt att göra korsord så jag tycker att ni ska använda er av mitt motto! Minimal insats till maximal effekt. Gör ett korsord till eleverna och förklara principen och hur de kan göra egna korsord. Dela ut beting till varje vecka att olika elever ska göra läxkorsord under hela läsåret. Då kommer du att ha en pärm full med korsord som du kan plocka fram nästkommande år. Om vi lär oss att delegera mer till eleverna så sliter vi inte ut oss! Dessutom är korsord självrättande!
http://www.eclipsecrossword.com/download.html

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...