söndag 29 juli 2012

Grammatikvideor på engelska!


Jag fick ett mail från en gymnasieengelsklärare, Henrik Birkebo. Han delar frikostigt med sig av 21 filmer (!!!), som alla handlar om engelsk grammatik. Här är information och länkar.  
Getting It Right! - del 1
Jag har tidigare skrivit om "Getting It Right!". Tanken var att göra en serie av videofilmer med genomgångar av den engelska grammatiken där vem som helst ska kunna gå in och titta på valfria moment när som helst, hur många gånger som helst. Nu är dessa 21 filmer klara!

Jag började för över ett år sedan med inspelningarna. Elever och lärare på medieprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan där jag jobbar har varit mycket hjälpsamma. Utan dessa elever och kolleger hade det inte blivit någonting av allt detta kan jag säga. Dessa personer har även gjort allt grovjobbet med redigering.

Avsikten, vill jag betona, har inte varit att försöka förklara allting. Jag har istället valt att fokusera på de mest centrala och grundläggande delarna; har man varit lärare ett tag känner man igen var elever gärna har luckor och brister. Detta är mitt bidrag till att något avhjälpa dessa kunskapsluckor. Sedan räcker det ju verkligen inte med detta ...

Här följer de första tio av dessa filmer: 
http://www.oercommons.org/courses/getting-it-right-1-basic-english-grammar/view

3 kommentarer:

Henrik Birkebo sa...

Tack, Marie. Generöst av dig. :)

Henrik Birkebo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik Birkebo sa...

Uppdaterat:
För den som så önskar finns numera en wiki att gå till. Där finns länkarna till alla filmerna och det finns även arb.mat. till (nästan) varje film (tack, RoadToGrammar!).
http://turboenglish.wikispaces.com/Getting+It+Right%21+-+engelsk+grammatik

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...