Antal besökare sedan 11 mars 2008 Antal besökare denna månad Antal besökare denna vecka Antal besökare idag Antal besökare online

tisdag 30 september 2008

Blockeringsborttagare

När ni lägger er ikväll, tänk efter vilka blockeringar det är som hindrar er från att utvecklas optimalt, som hindrar er att bli den ni kan bli! Blockeringarna kan ligga djupt gömda i medvetandet, och då är de otroligt svåra att lokalisera. Tänk efter, det kan vara allt från att man håller handen för munnen när man skrattar, för en gång sa någon att man hade fula tänder. Att man vid något tillfälle har hört att man inte är något mattesnille och vips har man blockerat den intelligensen.

Många av blockeringarna kommer till när man är barn, för barn kan vara väldigt elaka med varandra. Då sitter de oftast väldigt djupt med, så man kanske måste springa rena rama orienteringsbanan innan man hittar dit!

OK, vad händer när man har lokaliserat sina blockeringar? Jo, då ska man gå en kurs med Ronja Rövardotter. Det finns en massa fantastiska scener i den filmen. Astrid Lindgrens rollfigurer lider inte av fobier och blockeringar, de är oftast mycket energiska okonventionella och orädda personer. När Ronja får ge sig ut i den stora vida skogen första sommaren är hennes pappa så rädd att det ska hända hans älskade barn något. Han säger till Ronja: Akta dig för älven Ronja. Han vet nämligen inte vad han ska ta sig till om det skulle hända henne något. Vad gör då Ronja? Jo, det enda stället där man kan akta sig för älven är vid älven. Hur ska man annars kunna träna sig i att inte trilla ner i den? Så hon klättrar nära älven och håller på att trilla ner flera gånger, men klarar det. När hon kommer hem frågar pappan vad hon har gjort, Aktat mig för älven säger hon och han blir nöjd. När man aktar sig för saker är det lätt att de växer och blir för stora och ohanterliga. Därför är det bättre att akta sig för dem på Ronjas sätt, nämligen att utsätta sig för dem tills de inte är farliga längre. Om ni är rädda för något blir det inte bättre av att undvika det!

Det är nu ni behöver det andra verktyget i er blockeringsborttagningssats: en högtrycksspruta. Om ni tänker er att hjärnan består av en massa rör: vattenledningar eller avloppsledningar. Då är varje blockering ett stopp, eller början till ett stopp till ens personliga utveckling. Då finns det en metod man kan utsätta sig för och det är översvämningsmetoden. Man tar högtryckssprutan och sprutar på allt vad man orkar, först är det översvämningsrisk. Det blir vatten precis överallt. Det är översvämning … det är då man brukar bli rädddet är då fobien tar tag i en, försöker att dra ner en under vattnet, men ge inte upp, fortsätt att spruta vatten. Efter ett tag kan inte hindret stå emot längre utan ger vika och vattnet kan fritt strömma genom rörsystemet. Utsätt er så ofta ni får chansen för det ni tycker är jobbigt, så blir det inte så jobbigt sen. Det är jobbigt för att man oftast väljer bort det!

Denna historia brukar jag berätta för mina elever när de ska lokalisera och försöka få bort blockeringar!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

D -->