söndag 8 november 2009

Lappar i kvadrat!

Nu har skrivit planering till Mais Oui 1 och gjort lappar till tre texter. Det tar tid att göra, men när det väl är gjort har man planerat för alla år man har boken! Jag tror på minimal insats till maximal tidsvinst. Det kanske inte kan ses så just idag då jag har tillbringat åtskilliga timmar med att planera och göra ordkort, men nästa år kan jag planera något annat roligt istället och fylla på med material. Alla ni därute som vill ha mer material till Mais Oui, maila mig så ska jag skicka! :)

4 kommentarer:

Teacher sa...

Bra jobbat!
Jag vet vad du menar med tiden. Själv lägger jag ner ofantlig tid på verbkort av olika slag. Både i franskan och engelskan. Jag tror inte folk inser hur larvigt många timmar det går åt att skriva/kopiera, fixa till och laminera sådana kort. MEN sen har man dem.

Marie Rödemark sa...

Jag har köpt in så jag har små lådor från Grycksbokartong. Annars skulle jag inte överleva! Men barnen älskar lappar!

Li sa...

Hej!
Efter att ha diskuterat med Fia (Sofia Sjöberg) så föreslog hon att jag skulle vända mej till dej... jag har en tjej på 12 som börjat läsa franska den här terminen. De får endast lära sej "prata" och inte stava annat än fonetiskt. I min värld som den förvirrade mamman som läste franska för typ 100 år sen så verkar det lite märkligt. Är det ett bättre sätt att lära sej på?
Jämför man med små barn som lär sej ett språk så lär de sig ju prata först och stava långt senare...samtidigt så läser bonus sonen spanska och de lär sej stavning och uttal på samma gång...vad är din åsikt ang dett? Jag känner mej väldigt kluven...
Tack på förhand //Li Gunnarsson, Trosa

Marie Rödemark sa...

Kan inte du ringa mig? Jag är den enda Marie Rödemark, så jag är lätt att hitta på eniro! :)

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...