torsdag 19 november 2009

Mais Oui på högstadiet!


Jag har en blandgrupp på högstadiet i Mörsil. En otroligt trevlig grupp med inte alls så många elever, men en blandning av sjuan, åttan och nian. Jag har börjat använda Mais Oui 1-2. Alltså, jag vet att jag är en av författarna till den, men den är faktiskt bra! Vi har rollspel till varje unité. Idag har mina åttor suttit och pratat en hel lektion när de har tränat till rollspelet. Jag spelade in dem i slutet och de lyssnade på sig själva. Det märktes hur imponerade de var över sig själva. Rollspel är grejen alltså! Då lär sig eleverna att improvisera och prata! Det finns lärare som har köpt lärarhandledningarna till Mais Oui 1-2 bara för att det finns så mycket material i dem. LH är på PDF, så det innebär att vi som författare kan ha med (nästan) hur mycket material som helst! Jag är faktiskt stolt över den boken!!!

2 kommentarer:

Teacher sa...

Det låter fantastiskt! Att få igång talet är en utmaning tycker jag! Kanske ska jag titta efter den där handledningen också.

Maria P-N sa...

Jag är mycket nöjd med Mais oui 1 och 2 m jag änvänder på gymnnasiet!

Maria P-N

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...