lördag 16 augusti 2008

Freedom writers - Fantastisk film!

Jag och min man såg en fantastisk film i torsdags, Freedom writers. Min tonårige son och hans kompis blev lockade av rapmusiken och kom ner och kollade med oss. Filmen handlar om en lärare som hamnar i en värstingklass, med elever som kommer från de värsta omständighetr man kan tänka sig. Läraren använder okonventionella metoder, hon kämpar mot en hopplös skolledning och skaffar sig material på egen hand eftersom skolan tycker att det är onödigt att lägga ner några resurser på dessa elever. Hon får eleverna att känna sig hemma i hennes klassrum. Min son sa: Fyfan vilken bra film! Den borde alla se!
Jag håller med honom. En perfekt film att låta hela skolan se med temadag som kan handla om empati, varför man ska läsa böcker, att alla kan utvecklas optimalt med mera. Som lärare går det att reflektera över mycket. Följ min sons råd och se den! Den är baserad på en sann historia. Vissa recencenter tycker att den är förutsägbar och icke trovärdig. Jag tycker att den är bra och seevärd.
Klicka på rubriken till det här inlägget så kommer ni till en filmhandledning.

2 kommentarer:

läsdagboken, camilla sa...

Språkinspiration är ett passande ord för vad det här lilla inlägget satte igång hos mig idag:

http://lasdagboken.blogdns.com/index.php?entry=entry080817-231955

Marie Rödemark sa...

Toppen att du gillade den!
Marie

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...