söndag 1 juni 2008

Lev i nuet!


Den 12 maj skickade jag min man till hälsocentralen. Han har varit trött en längre tid. Läkarna upptäckte ett allvarligt hjärtfel som de inte ens visste om de kunde operera. I två veckor svävade vi mellan hopp och förtvivlan. Vi visste inte alls hur det skulle gå, men efter en 11 timmars operation så har det vänt och han kommer sakta att bli bra.
Livet kan ta en helt annan vändning nästan vilken sekund som helst, så därför är det viktigt att säga alla de saker man vill säga till sina nära och kära direkt. Ha för vana att berätta varje dag varför ni älskar dem ni älskar.
Jag tror att alla goda handlingar man gör, gör skillnad i andra människors liv. Det är viktigt att man berättar för människor i sin närhet att man älskar dem och gärna krydda med några konkreta livfulla beskrivningar varför man gör det. En dag kan det vara för sent. Det är dumt att man då ska ångra allt man inte har sagt.
Berätta även gärna för servitrisen, konduktören, läkaren varför ni tycker att de gör ett bra jobb. En positiv kommentar gör skillnad, och det gör du med. Lova mig att du säger minst 3 snälla konkreta kommentarer idag till människor du möter, du kommer att märka skillnad. Fortsätt gärna med det varje dag och gör det till en vana! Det ger dig energi och till en bättre människa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att Thomas mar bra. Jag ("Vega") ar en gammal Are kompis som nu bor med min familj i USA. Barnen har borjat att tavla i skidakning (5 och 8) och jag tanker ibland pa tiden i Are. Flera skol kamrater fran Are har haft fatt cancer, ms och hjarn tumor (Anette), sa det galler att ta vara pa livet och varandra.

Marie Rödemark sa...

Hej, har inte sett detta förrän nu. Har du en e-mail?

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...