tisdag 1 april 2008

Franska låtar på nätet + andra låtar

Wow!
Jag blir bara så enormt glad över Internet ibland! Nu vet ni säkert alla om detta, men jag skriver om det i alla fall.
Jag prenumererar på ett nyhetsbrev från http://www.paroles.net/ Jag får ett brev varje vecka där de mest besökta sidorna är. Paroles.net är en musiksite där man kan hitta låttexter på franska. De har dessutom lagt till så man kan titta på låten på ett videoclip. Det är bara att klicka på "Regarder la vidéo"
Veckans "tophits" på franska är
1 http://www.paroles.net/chanson/26496.1
2 http://www.paroles.net/chanson/24573.1
3 http://www.paroles.net/chanson/16842.1
4 http://www.paroles.net/chanson/48936.1
5 http://www.paroles.net/chanson/26502.1

Det finns även internationella låtar, så det går säkert att hitta på spanska, tyska, italienska med mera.

Om man kunde få eleverna att prenumerera på http://www.paroles.net/ och ge dem i läxa att titta på 5 låtar per vecka, så tror jag att de självmant skulle lyssna på fler låtar och ju mer de omger sig med franska, desto mer lär de sig.
Jättekul! Jag har tittat på alla fem för denna vecka och jag gillade alla, men kanske mest nummer 4 för att killen som sjunger är så söt!!! Det verkar vara fel på just den videon på paroles, men den finns även på youtube: http://youtube.com/watch?v=zWooP8cFSA4 en till som han har gjort är perfekt för språkundervisning eftersom det är text hela tiden: http://www.youtube.com/watch?v=cfJ3E8dHDhQ&feature=related
Amicalement Marie

1 kommentar:

kent.dahlqvist@telia.com sa...

TOPPEN med denna sida !! För mig o min hustru finns det en låt som har betytt mycket för oss, den hade fallit i glömska fram till härom dan. Det är en äldre låt, mkt lugn. Det är en orgel/synt och ett ord är typ "chetem" som hon återkommande sjunger. Du förstår hur bra franska jag har ;-)
vänligen återkom till kent.dahlqvist@telia.com

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...