torsdag 20 mars 2008

UR - SpråkfilmstävlingHej!

Nu är det äntligen dags för final i Språkfilmtävlingen. UR:s språkredaktion har utsett 6 tyska, 6 franska och 7 spanska finalister. De viktigaste urvalskriterierna var att man ska kunna förstå och hänga med i handlingen och att filmen känns kul och fantasifull till form och innehåll. I viss grad har vi också bedömt det språkliga. Men skaparlust har fått gå först!

Fram till den 12 maj kan man rösta på sin favoritfilm på www.ur.se/sprakfilm

Gå in och kolla om just dina elever har gått till final! Stort grattis i så fall!

Om inte, så hoppas vi ändå att din grupp vill vara med och rösta på den film de tycker är bäst. Sprid detta vidare till andra lärarkollegor och deras elever, så riktigt många kan vara med och rösta.

För att de tävlande själva inte ska kunna rösta om och om igen på sin egen film kan man bara rösta en gång per dag och dator. Klockan 15.00 den 12 maj stängs röstningsfunktionen och de filmer som leder då vinner. Det blir alltså en spansk, en tysk och en fransk segrare. Vinnarna kontaktas av UR och belönas med biobiljetter.
Trevlig tittning!

Thérèse Bergling
UR:s språkredaktion
tbg@ur.se

Inga kommentarer:

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...