lördag 8 mars 2008

Lyssna på franska dikter på nätet

Salut tout le monde!

http://www2.wheatonma.edu/Academic/AcademicDept/French/ViveVoix/Resources/parauteur.html

På denna sajt finns det ett femtiotal franska poeter med dikter. Om man klickar på en av dikterna så kommer dikten upp som text, men man kan även klicka på en "lyssnarknapp". Jag är barnsligt förtjust i Il pleure dans mon coeur... Jag lyssnade på den flera gånger. Om man väl har kunnat lyssnat på dikten så är det bara att behålla den sidan uppe och man kan koppla från Internet. Jag har valt ut tre dikter som mina elever ska lyssna på, antingen hemma eller i skolan. Jag slipper kopiera dikterna och spela in dem. Det kan inte bli bättre!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hittar ingen "lyssnarknapp" när jag kollar dikter! Var finns den?

Anonym sa...

Om du klickar på dikten, så kommer dikten upp + en "list" över rubriken, på den listen finns en trekant, typ en "playfunktion", tryck på den så ska dikten spelas upp.

Anonym sa...

Tack, anonym! Anledningen till att jag inte såg den var att den inte fanns tillgänglig för mig. Men det är fixat nu :-) Tur det finns it-tekniker på skolan!

Speakerrating

En helg i oktober var jag på en releasefest för en ny digital plattform. Davis JP Phillips har under 7-8 år tittat på 5000 tal och gjort en ...